Introductie

Opgave

Een mooi kavel in de groene omgeving van Oostvoorne, perfect voor de droom van de opdrachtgever: een vrijstaande woning met veel aandacht voor privacy, minimalistisch vormgegeven en levensloopbestendig.

Het concept

Het basisconcept is een strak vormgegeven volume met hier en daar delen eruit ‘gesneden’ om buiten naar binnen te halen in de vorm van terrassen en een patio. De begane grond heeft een naar buiten gekeerd karakter, zodat de bewoner in elke leefruimte zicht heeft op de tuin en omgeving. In tegenstelling tot de begane grond heeft de verdieping een naar binnen gekeerd karakter met zicht op de patio voor maximale privacy.

Focus op de essentie

De strakke vormgeving wordt in materialisatie en detail versterkt. In het exterieur door het natuurstenen lijnenspel op de gevel en de daarop afgestemde openingen. In het interieur door de schoonwerk betonnen schijven die de ruimtes in de open plattegrond definiëren. En in de buitenruimte door de terrassen en de erfscheiding van hetzelfde natuursteen. Ook de verlichting die op maat is ontworpen in samenwerking met Modular Lighting, geeft een extra accent aan dit minimalistische uiterlijk waar de bewoner zo van houdt.

Klaar voor de toekomst

De schoonwerk betonnen schijven zijn zo gepositioneerd dat lange zichtlijnen verschillende leefruimtes en lagen met elkaar verbinden en de bewoner veel licht en ruimte ervaart in de gehele woning. Deuren zijn daardoor nauwelijks nodig en drempels zijn er niet. Het hoogteverschil in het terrein is opgelost met een hellingbaan en een lift verbindt de begane grond met de verdieping. Deze minimaal vormgegeven woning biedt een maximaal comfort. Een woning waar je je leven lang kunt blijven wonen.

Type Opgave

Opdrachgever

Omvang

243 m2

Locatie

Oostvoorne

Fase

2012 – oplevering
2010 – ontwerp